Participatie Metaalbedrijf

Een MBI-kandidaat met een technische achtergrond wil een technische onderneming kopen.

Na contact met G+ wordt besloten om samen op zoek te gaan.

In deze constructie kiezen wij vrijwel altijd voor een rol als minderheidsaandeelhouder. Onze toegevoegde waarde bestaat in het voortraject uit een professionele begeleiding van het zoekproces en uit de inbreng van kapitaal bij de start. Operationeel zorgen wij voor de financiële sturing van de onderneming.


Samen met de aankomend ondernemer wordt een zoekprofiel opgesteld. Uiteindelijk blijkt IPE, een technisch productiebedrijf, goed te passen. Samen proberen wij de onderneming stap voor stap naar een hoger plan te tillen. Wij participeren altijd voor de langere termijn.


  • Wil u als MBI-er een onderneming kopen?
  • Zoekt u als ondernemer een externe opvolger?
  • Zoekt u naar een partner om samen een onderneming over te nemen?

Participatie spuitgietonderneming

In de begeleiding van een verkoopproces maken wij kennis met een ambitieuze ondernemer. Hij wil na verkoop graag een nieuw bedrijf kopen. Via een kennis komen wij in contact met een ondernemer die zijn spuitgietonderneming wil verkopen (www.allinplast.nl).

In een oriënterend gesprek met de ondernemer besluiten wij samen de spuitgietonderneming te kopen. Hierbij nemen wij een minderheidsbelang van 25% en worden wij verantwoordelijk voor de financiën.


In het eerste jaar ligt de nadruk op het versterken van de interne organisatie, zoals het opzetten van een planning en control cyclus, het invoeren van een ERP-systeem en het verbeteren van de interne logistiek.


In de jaren daarna komt een sterke groei op gang, waardoor de omzet al snel is verdubbeld. Door de professionelere aanpak kan de onderneming profiteren van de groei van enkele grote klanten. Na enkele jaren van sterke groei wordt nagedacht over de vervolgstap. Er zijn twee opties: Zelf groeien door overnames of een sterke partner zoeken. In 2022 wordt de onderneming verkocht aan De Beer Group.


  • Bent u op zoek naar kapitaal en (financiële) kennis
  • Wil groeien door het aantrekken van een minderheidsaandeelhouder?
  • Wil u samen op zoek naar de overname van een onderneming?

Groeiverhalen

Ondernemer zoekt bedrijf voor overname

Kees de Jonge is op zoek naar een onderneming om over te nemen. Na een paar ontmoetingen met G+ besluiten ze om gezamenlijk op zoek te gaan naar een geschikt bedrijf. Kees lijkt op basis van zijn betrouwbaarheid en scherpe blik het beste op zijn plek in een productiebedrijf. Na een flinke zoektocht komt IPE metaalbewerking in beeld. In het voorjaar van 2018 nemen we het bedrijf over. G+ helpt via een minderheidsbelang met de financiën en ander ondersteunend werk.

Groei is meer dan een winstaandeel. Hoe kunnen wij jou helpen?

Uw bedrijf is altijd in ontwikkeling. Het maakt - net als een mens - van alles door. In al deze fases is G+ een betrouwbare partner met kennis en ervaring.

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact op met:


Hendrik-Jan Groeneveld

hgroeneveld@gplus.nl

06 5123 5647


Martin Stegeman

mstegeman@gplus.nl

06 1805 2673