Ondernemers verhaal

Hans en Robert Hogenbirk - Verkoop van Hogenbirk Bedrijfswagens

Ondernemers verhaal

Hans en Robert Hogenbirk - Verkoop van Hogenbirk Bedrijfswagens

Familiebedrijf wordt verkocht aan Van Mossel

Hans & Robert Hogenbirk (vader & zoon) hebben jarenlang succesvol gebouwd aan het bedrijf dat door Hogenbirk sr. werd opgericht. Door de snelle ontwikkelingen in hun branche komen ze voor een keuze te staan: Het bedrijf verkopen of zelf andere partijen overnemen. Eind 2019 komt het met Van Mossel tot een deal waar iedereen beter uit komt.

Jullie werken als vader en zoon samen, hoe bevalt dat?

Heel erg prima, het is eigenlijk altijd goed bevallen. Als anderen erbij zijn gaan we als collega's met elkaar om. Maar als we met z'n tweeën zitten, zijn we vader en zoon. We hebben dat altijd goed kunnen scheiden.

Wat heeft betekent G+ voor jullie groei betekend?

Eigenlijk hebben wij G+ pas ingeschakeld toen we uitgegroeid waren. Wij voelden dat de tijd rijp was om het bedrijf aan een nieuwe aandeelhouder toe te vertrouwen. Zelf waren we al in contact gekomen met een potentiële koper: Van Mossel. Maar we misten de kennis en ervaring om de onderhandelingen in te gaan.

Via een wederzijdse relatie kwamen we met Martin en Hendrik-Jan in contact. De samenwerking begon dus al vanuit een vertrouwensband. We zijn heel tevreden over de samenwerking met G+ advies. Het is een klein kantoor, maar ze denken groot. Je merkt dat ze op alle vlakken ervaring hebben maar ook benaderbaar zijn. Dat zorgt voor een gelijkwaardige samenwerking en dat voelt gewoon goed.

“Het is een klein kantoor, maar ze denken groot.”

Hendrik-Jan en Martin hebben ons op een zorgvuldige wijze begeleid bij de verkoop. Samen met Martin hebben we een aantal realistische scenario’s uitgezet. Daarna hebben ze ons heel pragmatisch en soepel door alle stappen geleid: contact met de koper, het aanleveren van allerlei documenten, de hele rambam. We waren bijna helemaal klaar met de voorbereiding en toen kwam corona.

En toen kwam corona...

Dat veranderde natuurlijk alles. Het zette bij iedereen druk op de ketel. Niemand wist hoe het ging lopen en hoe lang het zou duren. Het risico nam toe, dus niet meer dan logisch dat iedereen zich ging indekken. Het was een fenomeen waar beide partijen ineens mee moesten dealen. Een overname van deze omvang met de coronasituatie erbij zorgde ervoor dat het overnameproces ruim een jaar duurde. Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen en is de verkoop succesvol afgerond. Inmiddels heeft de onderneming Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks.

Ons contact is gegroeid naar persoonlijke belangstelling.

Hoe is jullie contact nu?

Wat belangrijk is om te realiseren; ons werk ging gewoon door tijdens het verkoopproces. Het vraagt dus meer tijd dan je eigenlijk hebt. Dat wringt omdat het proces zelf gebaat is bij even snel sparren en vlot knopen doorhakken. We hebben veel gebeld, gemaild en zelfs via de app waren de heren vakkundig bereikbaar. Ze zijn allebei jong van geest en die snelle reactietijd was in deze tijd een grote plus. De voorwaarden van de deal werken nog door, dus daar hebben we nu af en toe nog contact over. Maar het is voornamelijk gegroeid naar contact uit persoonlijke belangstelling.

Groei is meer dan een winstaandeel. Hoe kunnen wij jou helpen?

Uw bedrijf is altijd in ontwikkeling. Het maakt - net als een mens - van alles door. In al deze fases is zijn wij een partner die zoekt naar een oplossing die voor iedereen werkt.

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact op met:


Hendrik-Jan Groeneveld

hgroeneveld@gplus.nl

06 5123 5647


Martin Stegeman

mstegeman@gplus.nl

06 1805 2673